A csokoládé visszavarázsolja a gyermekkort!

Csendes volt még a ház, habár odakintről beszűrődött az éledező város zaja.
Ma sem kellett kapkodniuk, ugyanis az elmúlt év óta mindketten a nyugdíjas éveiket élték. Hátuk mögött az aktív időszakkal szívesen vállalták az unokát, ha a szülőknek programjuk akadt.
Mámika mindig úgy látta el a szöszi kislányt, ahogy a menye kérte. Ma is elővette az összekészített holmik közül a kedvenc joghurtot és a nagy dobozt, amiben a kukoricapehely volt. Amikor a félkész kakaópor tasakját is kitetette a konyhaasztalra, elmélázott. „Mi lenne , ha…?” A következő pillanatban már kotorászni is kezdett a konyhaszekrény felső polcán. Szépen sorban az asztalra került a cukor, a kakaópor és a húsvétról megmaradt csokinyúl is. Mindketten odafigyeltek a vércukorszintjükre, így viszonylag ritkán nassoltak. Ez most kapóra jött. Egy nyeles lábasban fél liter
tejet tett fel melegedni, beletördelte a csokoládét, rászedte a holland kakaóport. A harmadik evőkanál után még egy leheletnyit rászórt, mert azt szerette volna, hogy jó sötét színű legyen az itala. Cukorból csak fehéret tartott otthon, így abból is beletett másfél kanállal. A végén egy kis vaníliacukrot is belekevert az egyre forróbb és illatozóbb csokis italba.
Ekkor lépett be az ajtón hites ura, aki szemét dörzsölve a gőzölgő lábas felé lépdelt. Gyerekes kis kacaj hagyta el a száját, amikor már nemcsak az illatot érezte, hanem az éppen elkészült forró csoki fölé hajolt. Magához húzta Mámit és finoman átölelte. Így maradtak egy kicsi ideig.
– De régen csináltál forró csokit! Nekem is jut belőle?- dörmögte Papi.
Mámi piros pöttyös bögrékbe töltötte az italt. Mindketten elvettek egyet, leültek az asztalhoz és lassan kortyolni kezdték. Pici mosolyt rajzolt rájuk az édes-ízes pillanat, amikor belépett a kócos szöszke.
– Ti mit csináltok?- kérdezte nagyra nyílt szemekkel.
– Visszamentünk egy kicsit a gyermekkorunkba. Gyere kóstolj bele te is!

Ui. Ha a forró csokihoz vajat és kukoricaszirupot adagolunk, akkor egy finom
csokoládészószt kapunk. Ezt használhatjuk fagylaltra, gyümölcsökre, egyszerű
piskótára.