Csokoládés virágoskert – egy meglepetés torta története

Ez a rövidke cikk inkább csak egy élménybeszámoló se nem recept se nem hosszabb értekezés a csokoládé csodálatáról. Inkább csak egy kis összefoglaló, hogy a leleményes asszony, hogyan készít nagy tortát pizzasütő formában 😀

Történt ugyanis a minap, hogy Erika barátnőm elérkezett egy szép kerek számhoz éveinek számában, mivel éppen csak kicsivel múlt, de mégiscsak elmúlt 19, így nem mondok számot…

A lényeg az, hogy egy kedves meglepetés bulival készültünk, és persze nincsen szülinap torta nélkül. Viszont, ha egy csoki-imádót megkérnek, hogy készítsen tortát, milyen más alapanyaghoz is nyúlhatna, mint a csokoládéhoz. A torta „egyszerű” kb. 70 dkg, igen nem tévesztettem el, egy nagy halom minőségi ét, tej és fehércsokoládéból készítettem egy fekete alapú browniet az alsó rétegnek, egy vékonyabb fehércsokis blondiet a közepére, végül a tetejére tejcsokoládés ganache bevonatot. Ám a buliba a normál 16 szeletes tortaforma kevés lett volna, én pedig se nem cukrász, se nem ügyes kezű, jól felszerelt konyhatündér nem vagyok, ellenben roppant kreatív! Fogtam a pizzasütőt és sütöttem abban, így mindjárt 32 cm-es átmérőjű torta sikeredett. Persze a finom csokoládé rétegek közé is került egy nagyon finom vaníliás panna cotta krém és a titkos recepttel készült málna-ribizli “Mami” lekvárja.

A végeredmény elmondások szerint „isteni”.

Kedves olvasók, a brownie és a blondie valamint a tejszínes csokoládé bevonat (ganache) receptje már szerepelt itt a blogon, így azokat megtaláljátok. A vaníliás panna cotta pedig vanília puding fél liter tejből (2 csomag pudingporból) és 500 ml készen kapható panna cotta tejszín. A lekvár meg valóban titkos, leginkább egy szerető szívű Nagymama kell hozzá!

Köszönöm, ha elolvastátok, és mindenkit biztatok a sütögetésre, hiszen ha nem is vagy a szakácsok, cukrászok gyöngye szívvel-lélekkel és finom minőségi csokival csodákra vagy képes! Hajrá csokizzatok!

CsokisVirágosKert1CsokisVirágosKert3