Merj néha gyerek lenni!

Kedves csoki rajongók, így mindjárt az elején kicsit elszomorítlak benneteket, ez az iromány nem a csokiról szól, inkább a csokihoz fűződő viszonyunkról, de leginkább a gyermeki örömről és érzelmekről.

Gyereknap alkalmával jutott eszembe a gondolat, hogy legtöbben felnőttek sokszor gondoljuk, hogy milyen jó a gyerekeknek, milyen jó volt gyereknek lenni.
Pedig egy kicsit megerőltetve magunkat eszünkbe juthat, hogy gyerekként is hány dolog volt ami „nagyon” nehéznek tűnt, például a suli, a barátok, hogy ki, miért vagy miért nem. De valahogy mégis a legjobban arra emlékszünk, hogy minden szebb és könnyebb volt.
Hogy miért lehet ez így? Talán mert gyerekként leginkább a mának élünk, éltünk. Az érdekelt, hogy mi van MA. Milyen játék, esemény. A most számított és ritkán a jövő, és főleg nem aggódtunk a holnapért, valahogy mindig volt egy belső ösztönös hang, hogy úgy is lesz valahogy, ami védett minket, és védi a gyerekeinket attól, hogy folyamatosan a jövőn aggódjanak. Gyermekként képesek voltunk megélni a jelen örömeit, tudtunk koncentrálni a mostra!
Ez a most megélése, a jelen örömeinek élvezete az, amit oly gyakran látok, hogy elvész a felnőttek életéből. Pedig hány- meg hány okos gondolat kering az interneten is, hogy a jelent éld meg, hisz pillanatok alatt a jövő is azzá válik.

Ja és a csokoládé?! Persze folyamatosan aggódunk, hogy a sok édesség, az elhízás, de mégis néha állj meg egy pillanatra és élvezd az élet édes dolgait. És a lényeg az pont az, hogy élvezd! Az, ha két pillanat alatt betömsz egy egész tábla csokoládét, azt jelenti, hogy nem volt időd érezni, és főleg nem élvezni az ízét, csak gyorsan minél előbb benyomni, hogy majd utána jobb legyen. Vagy gyorsan, hogy ne lássa senki, vagy még gyorsabban, hogy hátha nem érzed a bűntudatot.
Pedig mennyivel finomabb a csokoládé, ha lassan hagyod, hogy elolvadjon a szádban és hagyod, hogy eljusson a tudatodig az íz, és az érzelem, amit az íz kivált. Tedd ezt meg többször egy kevés csokoládéval, jó minőségű csokoládéból kóstolj egy-egy falatot, vagy legyen az bármilyen finom étel és ital fogyaszd lassan, hagyd, hogy az „agyad is jól lakjon”.

Éld meg az örömöket, élvezd azokat ma, lásd meg a jót a minden napokban, egy jó kávéban a pároddal, vagy barátokkal, egy finom csokoládéban közösen fogyasztva a szeretteiddel, gyermekeddel, az illatokban, a színekben…

Lassíts le néha, és éld meg a pillanatot, hiszen a következő is úgy is itt van mindjárt!