Zebra szelet – ahogyan mi szeretjük

Sütni kellene valamit! Számtalanszor hallottuk és mondtuk már ezt a mondatot. És ilyenkor – ha vendégek jönnek –valami mutatósra és finomra gondolunk; ha saját részre sütünk, akkor is követelmény, hogy ízletes legyen és az sem baj, ha eláll.

Létezik egy sütemény, ami az előbb felsorolt tulajdonságok mindegyikével rendelkezik. Mennyeien krémes, szemet gyönyörködtető, és ahogy telik az idő, mindig egyre finomabb lesz. (Bár egy-két napnál tovább sehol sem marad belőle, mert nagyon fogy!) Bármilyen névnapra egyedi ajándékötlet lehet. (Hamarosan az Eszterek, Zsófiák és Angélák is ünnepelnek.)

A lapok hozzávalói:
60 dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 12,5 dkg vaj és 12,5 dkg zsír, 3 tojás, 10 dkg kakaópor (jó minőségű!), illetve másfél csomag sütőpor; no meg annyi tej, hogy könnyen nyújtható legyen. A hozzávalókból négy lapot sütünk. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad!

A krém elkészítése is egyszerű:
6 dl tejet, 6 evőkanál liszttel sűrűre főzünk, majd 45 dkg vajat, 45 dkg porcukorral habosra kavarunk, és a kihűlt krémhez keverjük. Ezzel a krémmel kenjük meg mind a négy lapot.
A legfelső krémre kerül a zebra csíkja, amely olvasztott vajba kevert kakaóból áll. (A vajat ne hevítsük túl, mert csomóssá válik benne a kakaó.)
Hatalmas adag lesz belőle, jut a barátoknak is.