Csokival fiatalodni

Újabb jó hírünk van! Aki szereti a csokit, és emellett nemcsak egészséges, hanem fiatalos is szeretne lenni, most ötvözheti a kellemeset a hasznossal!

A Cambridge Egyetem kutatócsoportja kikísérletezte azt a csokoládét, ami túl azon, hogy finom, még ránctalanít is. Méghozzá nem is akárhogy!

Dr. Ivan Petyaev a Lycotec biotechnikai cég alapítója, és a Cambridge Egyetem egykori kutatója szerint már napi 7,5 gramm csokoládé elegendő ahhoz, hogy fogyasztója 20 évvel fiatalabbnak tűnjön.

A titok természetesen ezúttal is a magas antioxidáns tartalom. Az ajánlott napi mennyiségben – 7,5 grammban – annyi astaxantin nevű antioxidáns található, mint egy szép nagy alaszkai lazacfilében, vagy épp 100 gramm keserű csokoládéban. Az astaxantin – a kutatási eredmények szerint – egyrészt felgyorsítja a vérszállítást a bőrszövetek irányába, másrészt, megszünteti a szervezetben található gyulladásokat.

“A tesztekhez 50-es, 60-as éveikben járó önkénteseket kértünk fel, és azt tapasztaltuk, már mindössze négy hét is elég volt ahhoz, hogy jelentős változást érjünk el a külsejükben: kivétel nélkül mindannyian 20-30 évet fiatalodtak.”

Naveed Satter, a Glasgow Egyetem anyagcserével foglalkozó tudományainak professzora kételkedik az adatokban, és arra szólította fel cambridge-i kollégáit, hogy a mostaninál sokkal nagyobb, több ezres önkéntes részvételével végezzenek tesztet, hogy az eredményeik valóban megbízhatóak legyenek.

Amíg a kísérlet zajlik, addig támaszkodjunk az eddig elért adatokra: a jó minőségű csokoládé pozitív hatással van a szervezetre, heti 100 g fogyasztása mindenkinek melegen ajánlott…