Csokoládés ajándék?! Mikor, kinek, milyet?

Bár megfogadtam, hogy különösebb hangsúlyt nem fektetek a Valentin napi szívecskés, rózsaszín, szerelmes őrületnek, ami bár angolszász ünnep, hazánkban is egyre többen ünneplik.

Mert azt gondolom, hogy a szerelmet, szeretetet nem évente egy napon kell megélni, ünnepelni, hanem minden nap a hétköznapokban, valahogy onnan belűről, zsigerből és nem naptári bejegyzésként…

 

Mindenesetre jó apropó, hogy végig gondoljuk mikor és miért, kinek és milyen ajándékot érdemes adni. És, hogy ha már ajándék, akkor csokoládé, hiszen a csoki az ajándék ötletek között az elsők egyike. Hogy miért? Nem tudok rövid és frappáns választ adni rá, hiszen annyi mindenért adható a csokoládé…

Például mert nem hivalkodó, ha a megajándékozott nem igazán közeli ismerős, ha leginkább a jó kapcsolat fenntartása a cél, hiszen tudjuk mai világunkban fontos a ki-kinek ismerőse.

Ha ne talán valahova „hivatalból” illik vinned ajándékot, akkor egy csokoládéval kevésbé hozhatsz kellemetlen helyzetbe akárkit, és még „lefizetettnek” sem érzi magát. Maximum lecsokizottnak 🙂

De, a leginkább a csokoládéban, mint ajándékban én azt szeretem, hogy ebben a nehézkes kommunikációval működő világunkban, amikor olyan nehezen fejezzük ki érzelmeinket szavakkal, képes a csokoládé helyettünk is beszélni. A csokoládéval elmondható bármilyen érzelem, a köszönettől, az elismerésen át, a háláig és persze leginkább a szeretet. Hiszen miért ne adnád ezt a finom, édes, percnyi boldogságot pont annak, akit szeretsz! Csokoládéval könnyű örömet szerezni, hiszen segít a kémia, mármint a valódi csokoládéban lévő jótékony összetevők, a csodás ízek mind-mind mosolyra, boldog pillanatra adnak okot. És persze a közös elfogyasztása akár újabb csodás emlékpillanatokat jelenthet életünkben!

Most kedves hölgyolvasók biztosan felkiáltotok, hogy könnyű a férfiaknak, hiszen a női nem legtöbb tagja szereti a csokoládét, sőt sokan rajongunk érte, így ideális ajándék a csokoládé. De higgyétek el nekem, a férfiak is sokan szeretik a csokoládét, csak hát másért, és talán kevésbé vallják be.

Ezért, hogy kinek és mikor ajándékozzunk csokoládét kérdésre én leginkább azt szoktam mondani, bárhol, bármikor, bárkinek! Csak válasszunk megfelelőt.

Ja, hogy milyen a megfelelő, ez már egy nehezebb kérdés. Hiszen a csokoládé egy olyan gyűjtő összefoglaló név lett, amely ezernyi fajtát foglal magába. És pont ezért mindig találsz az alkalomnak megfelelő formát, ízt, minőséget.

Ugyebár a blog elsődleges célja pont az, hogy megmutassunk, hogy a csokoládé megfelelően választva nem csupán egy édesség, ezért én leginkább a minőségi csokoládéra szavazok ajándékozásnál is. Persze van olyan pillanat, amikor egy falatnyi kis kocka csendben eléd csempészve, pont annyira melengeti meg a szíved, mintha egy egész doboznyi csokoládé halmot adnának…

Nők és férfiak igen csak különbözőek vagyunk, ezért csokoládéban is mást szeretünk. Erről már olvashattatok itt a blogon. Egy hölgynek egy szépen, ízesen, díszített tejszínes csokoládé, elegáns, gyönyörű csomagolásban biztosan nem melléfogás. De az uraknak is a fekete ét, kávés, esetleg alkoholos csokoládé bon-bon egy egyszerű, letisztult csomagolásban szintén olyan választás, amellyel kifejezhető köszönetünk vagy éppen szeretetünk.

Így a végén az eredmény az, hogy mindegy hogy, csak egy egyszerű tejcsokoládé tábla, vagy egy gyönyörűen elkészített, megszórt kézműves csokoládé az, beszél helyettünk, és bármikor adható. A csokoládé díszes, szívforma nélkül is kifejezi a szeretetet, összetartozást és örömet szerez.

Tehát bátran ajándékozzunk csokoládét bárhol, bármikor, bárkinek!

 

Nézzétek meg itt milyen csodás ajándék csokoládé ötletek vannak…http://jettychoco.org/kulonlegessegek.html