Hangold magad csokisan az ünnepre!

Szerte az országban a kis és nagy városokban egyaránt decemberben csodás ünnepi forgatagok, adventi vásárok kelnek életre. Az ünnepi csillogásban pompázó, hangulatos tereken a különböző kézművesek, árusok, vendégváró finom falatok között igazán örömteli lehet a Karácsonyra hangolódás! A sok szín, fény, illatok mind-mind a Karácsony, a készülődés emlékét idézi fel. A vásárok az apró örömteli ajándékok beszerzésének is központi helye. A kézműves csodák, főleg csokoládéból bon-bonok, táblás csokoládék finom, és kifejező kiegészítői lehetnek az ajándékozás estéjének. Természetesen az árusok között sétálva, kicsit elámulva a téli szürkeséget megtörő csillogó, sokszínű kavalkádban, átfagyva a hidegben jól esik az embernek egy bögre valódi forró, bársonyos csokoládé ital, amely a különböző fűszerekkel, mint a fahéj, szegfűszeg, vanília az illatán keresztül melegíti át nem csak a testedet, de szívedet is! Vagy a korcsolyázás után egy melengető forralt bor, amely szintén a tél slágere, segít, hogy az egész év után elengedd a feszültséget és az ünnepben a nyugodt, szeretettel teli közös együttlétet lásd, ne egy újabb megoldandó feladatot.

Persze az otthon meghitt melegében is éppoly fontos az ünnepi hangulat megteremtése, ezért a hidegből hazatérve magad is készíthetsz igazi forrócsokoládét, vagy egy jó pohár forralt bort. A finomságok kortyolgatása közben díszítsd fel otthonod, csomagold be a frissen beszerzett ajándékokat, esetleg hallgass karácsonyi zenét (persze, ha anyuka vagy erre leginkább éjszaka van lehetőséged) és a szíved, lelked mosollyal várja majd az örömöt, amit szeretteid arcán látsz az ajándékok kibontásánál!

Vagy csak ülj le lassan, élvezettel apró kortyokban fogyaszd el a fahéjas, vaníliás forrócsokoládét! Hagyd, hogy a csokoládé kifejtse jótékony hatását, megnyugtasson, ellazítson, egy pillanatnyi örömmel ajándékozzon meg, majd erőt adjon az ünnep előtti végső nagy hajrában a rendrakáshoz, a díszítéshez, a csomagoláshoz, a sütéshez-főzéshez…

 

Akárhogy is a csokoládé bármilyen formában, krémes italként, kifejező ajándékként, segít az ünnepre hangolódni! Éppen ezért szerintem a csokoládé elengedhetetlen kelléke a karácsonynak (is)!

Gyerünk ünnepre fel, készülődjünk forró csoki, vagy forralt bor receptekkel!

 

Íme, a miénk:

Igazi csokoládé ital gyorsan egyszerűen! Lassan melegíts 500 ml tejet, tegyél bele 100g valódi legalább 60%-os étcsokoládét kockákra törve, melegítsd össze és ízlés szerint ízesítsd cukorral, vaníliával, fahéjjal, esetleg egy kis tejszínhab a tetején ki mit szeret!

hot_chocolate-1

Finom forralt bor sem ördöngősség! Egy üveg bort melegíts fel egy kis vízzel (kb. 3 dl), 6-7 evőkanál cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítsd, végül keverj bele citrom, narancs karikákat. . Forrnia nem szabad!

CsokiItal3

Igazán meghitt és finom ünnepi készülődést kívánok mindenkinek!