Más a csokoládé a nőknek és más a férfiaknak!

A nemek közötti különbözőség érzékelhető mindennapjainkban, érzelem világunkban, a gondolkodásmódunkban, és persze a ki mit szeret is nagyban eltér a nők és férfiak között. Szerintem ezzel mindannyian tisztában vagyunk…Ez a különbözőség a csokoládé esetében is megmutatkozik.

A valódi csokoládé számos egészségre kedvező hatásáról ma már egyre több vizsgálat, kutatás és cikk készül, és íródik a nagyvilágban. Persze ennek ellenkezőjét és időről időre bizonyítják… Azt, hogy ki mit hisz el, és azt hogyan hasznosítja továbbra is mindenki saját ügye. Viszont az tény, hogy a valódi csokoládéban, és nem véletlenül hangsúlyozom a valódi csokoládét, amely tartalmazza a kakaóbabból készült kakaóvajat és kakaóport, nem holmi egyéb növényi zsírt és színezéket, számos olyan vegyület van, amely jótékonyan támogatja szervezetünk működését. Csak legismertebbek ezek közül a flavonoidok, antioxidánsok, amelyek a szív és érrendszerre valamint a sejt szintű anyagcserére vannak jótékony hatással, vagy a theobrominra, amely az endorfin termelését segíti elő, de élénkítő hatása is igen jó, és akkor nem beszéltünk a többi közel 300 vegyületről, vitaminokról.

A csokoládét sokan szeretjük, sokan be is merjük vallani, hogy szeretjük, de hogy ki miért azt már nehezebb megfogalmazni. Egy évekkel ezelőtt a Magyar Édességgyártók Szövetsége és a Stop.hu által készült felmérés alapján több nő szereti bevallottan a csokoládét. Ez persze a mai info világban abból is könnyen megállapítható, hogy a közösségi hálón szereplő csokoládés oldalak kedvelői között is nagyobb arányban szerepelnek a hölgyek. Összességében a megkérdezettek esetében 10-ből 9 ember biztosan szereti a csokoládét, sőt 6-an kimondottan csokoládéimádónak vallja magát. Az is különbözik, hogy míg a hölgyek egy kis boldogság forrásnak, kedélyjavító gyógyírnak tekintik a csokoládét a férfiak inkább az élénkítő, a teljesítőképesség javulására kifejtett hatása miatt kedvelik.

De bármennyire is tisztában vagyunk, hogy milyen hatással van ránk a csokoládé a megkérdezetteknek 70%-a az íze miatt fogyasztja. Természetesen abban is eltér a két nem egymástól, hogy ki milyen ízeket kedvel.  Abban viszont egyetértenek a hölgyek, urak, hogy a csokoládék közel kétharmadát táblás formában vásároljuk és fogyasztjuk. Illetve leginkább ez az arány a tejcsokoládé és étcsokoládé fogyasztásának is, azonban az biztos, hogy a gyengébb nem képviselői egy falat boldogságra vágyva jobban szeretik az édesebb ízeket így a fehér csokoládét is nagyobb számban fogyasztják. A női nem „csokoládés” képviselői inkább a gyümölcsös, epres, joghurtos ízeket kedvelik, még a férfiak ez erősebb, markánsabb ízeket, mint a kávés, kókuszos, és igazi ínyencségként az alkoholos csokoládékat. Az viszont nagyon világosan kitűnt a felmérésből, hogy mindkét nem esetében az íz-sorrendet a mogyorós csokoládé vezeti, a válaszadók 44%-a ezt helyezte első helyre!

Kedves csoki szerető hölgyek, urak bármennyire is különbözőek vagyunk, a csokoládét nagyon szeretjük szinte mindannyian, és az is biztos, hogy a csokoládét évezredek óta a számos jótékony hatása mellett afrodiziákumként is fogyasztják!

Ezért a csokoládé legyen hát egy közös pont, amit együtt fogyasztva mindkét nem megtalálja a maga igazát, a boldogságot, vagy a frissítő erőt ;)!

(számadatok forrása: www.stop.hu és www.egeszsegtukor.hu )

színes összefoglaló:

InfoGrafika