Miért pont a csokoládé?

Sokan kérdezhetik, hogy miért pont a csokoládéról készül blog, esetleg egy újabb?!

Hiszen a csokoládét mindenki ismeri és, sokan vállalják is, hogy szeretik! Mit lehet még róla írni, hiszen ma már nem elérhetetlen luxus, szerencsésebb legtöbbünk számára bármikor megvehető, fogyasztható, nem egy különleges, ismeretlen mítosz, a mindennapjaink része lett, tömegcikké vált.

De nagyon sokan vannak azok is, akik azt mondják, hogy nem szeretik, utálják, legalábbis nem akarják szeretni, nem szerethetik, mivel ők egészségesen, fitten, vékonyan, „trendin” élnek, és hát a csokoládé és általában az édesség a köztudatban az egészséges életmód ellensége, kevésbé erősen fogalmazva nem passzol a csoki a XXI. századi tudatos, egészséges életmódba.

Pont ez az erős kettőség az ami, vonz engem is, a finomság, az „isteni étek” szemben a belső küzdelem, hogy nem lehet szeretnem, nem akarom!

Én is vékony és csinos akarok maradni! De Mi nők valljuk be (és talán a kevésbé „kemény” férfiak is!), mindannyian szeretjük ki jobban ki kevésbé, és persze a bűntudatot is ismerjük, ki jobban ki kevésbé. Sőt, őszinte leszek én még nem találkoztam olyan emberrel, aki néha nem érzett ellenállhatatlan vágyat, hogy azonnal felfaljon egy édes, bársonyos, csoki finomságot!

Ugye, ha őszinték vagyunk magunkhoz, mindannyian érezzük, a csokoládé vonzását, az erős vágyat, a megmagyarázhatatlan csokit kell ennem érzést, ami harcban áll a tudatossággal, ahogyan mostanában a mindennapjainkat éljük. Kicsit mára a csokoládé olyan lett, mint a tiltott gyümölcs… a csokoládé egyben vonzó és tiltott!

De mi is az a csokoládé, miért vonz, és miért tiltott? Esetleg lehet vele akkor is együtt élni, és hogyan, miként, ha tudatosan és egészségesen élünk?

Ezekre a kérdésekre szeretném megkeresni, és próbálom megadni a válaszokat, elmesélve a saját és remélem, néhány olvasó történetét, szerelmét vagy gyűlöletét, együtt élését a csokoládéval!

Azonban, ahhoz, hogy a feltett kérdésekre megtaláljuk a választ, elkerülhetetlen, hogy megismerjük, mi is az a csokoládé, mitől olyan vonzó és mi teszi tiltottá.

Következő alkalommal egy kis időutazásra hívunk mindenkit, ismerjük meg együtt a csokoládé történetét!

Addig is kedves olvasóim, ha van kedvetek írjátok le nekem, hogy Ti hogy álltok a csokoládéval, a szeretem – nem szeretem harcban?

FehérCsokiSzív CsokiSzív (1)