Változatosan

“Varietas delectat” – mondja a latin, azaz a változatosság gyönyörködtet. Milyen igaz! Már az is fel tudja dobi a napunkat, ha kicsit másképp kezdjük, mint máskor. A megszokottól eltérően például ágyba kapjuk a reggelit a kedvesünktől. Vagy mi visszük neki ágyba, jó példát mutatva, hátha legközelebb viszonozza. Egy próbát megér.
Mivel csokis blog vagyunk, a változatosságot most csoki imádó szemmel is megvizsgáljuk. Az ibolya és a rózsaszirom kellemes az orrnak, jól mutat az asztalon, a csokoládén pedig igazi különlegességnek számít.
Keressétek a Jetty Choco kínálatában az étcsokoládé falatkákat kandírozott ibolya levéllel, illetve a tejcsokoládé falatkákat kandírozott rózsaszirom törettel. Ha inkább gyümölcsös ínyencségekre vágytok, kóstoljátok meg a fehércsokoládé nyalókát liofilizált meggydarabokkal vagy a tejcsokoládé nyalókát liofilizált málnadarabokkal.
A liofilizálás a ma létező legkorszerűbb és legkíméletesebb szárítási eljárás, ami lehetővé teszi, hogy a gyümölcsből a víz a lehető legkisebb károsodást okozva távozzon.
A zamata tehát gyönyörködtet, akárcsak a változatosság…